Vi i Samhället - Karlskoga Folkhögskola

Språket är min väg

Språket är en del av de viktigaste sakerna i våra liv i varje kultur. Varje språk spelar en stor roll i en människas liv, det används överallt både i samhällen och på arbetsplatser. Svenska språket betyder mycket för alla som bor i Sverige, men också är ett mål för de nya kommande.

För fem år sedan, Hade jag svårt med att kommunicera med andra särskilt svenskarna, eftersom mitt svenska språk var dåligt och jag kan inte prata svenska.  Så därför hade jag ett övertygelse att språket är viktigaste sak för att kunna prata med andra. Jag tänkte efter det att jag bör hitta vänner som pratar svenska språket. Det var säkert vad jag har gjort. Egentligen var det svårt för mig eftersom jag var en ny person i ett nytt samhälle. 

Varje person behöver någon för att kommunicera med för att ha trevligt med och njuta tillsammans och det är också För att kunna bygga ett samhälle. Språket är människans verktyg för att lära kommunicera och tänka. Det är mycket viktigt i vårt liv, för att det påverkar hela samhället.

En dag gick jag till biblioteket, och såg en grupp av människor som sitter in i rummet och diskuterar omkring flyktingar trodde jag, Jag gick in och satt med dem, Jag förstår vad dem pratade men jag kunde inte prata, Jag gick hem onöjd, så därför bestämde jag mig att lära mig språket och det är en nyckel för att komma in i samhället, och det var äntligen vad jag har gjort.‏

Avslutningsvis, är språket människans verktyg för att lära, kommunicera och tänka. Det är mycket viktigt i vårt liv, för att det påverkar  hela samhället. Vi som lever i det här samhället måste vara duktiga när vi väljer ord och använder de på rätt plats. Jag är väldigt glad över att jag har lärt mig svenska och vill gärna utveckla det mer och mer i framtiden, och känna mig bättre och trivs bra i samhället.

Föregående

Most current Noble Qualified Playing http://millioneuroslotstournament.eu/home facilities No Pay in Bonus offer packages П¥‡ Feb 2021

Nästa

Nya bostäder måste byggas!

5 kommentarer

 1. Huong Tran

  Jag tycker att det var bra skrivet och jag känner igen mig i det.

 2. Ali Mohair

  Bra sagt Salim!
  Jag tror att många av oss hade nästan samma språk challenge, men prices som du har sagt språket är en av de viktigaste nycklar för samhället special i arbetsmarknaden område.
  Tack för artiklen!

 3. Chakkrit Suksamran

  Det var jättebra artikel jag hålla med.

 4. Christer

  Visst är språket viktigt! Jag tycker du resonerar jätteklokt här. Språket är verkligen nyckeln till att komma in i sociala sammanhang och i samhället.

 5. Jag håller med dig Salim för att språket är jätte viktig för livet och varje kultur .

  Tack att du sällar upp den här ämnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén