Vi i Samhället - Karlskoga Folkhögskola

Nya bostäder måste byggas!

Bostadsbrist och bostadsnöd är en viktig fråga idag. De långa bostadsköerna Och samtidigt nybyggandet som har gått ner är ett stort problem I Sverige nu. Det har blivit svårare för människor som vill eller behöver flytta till en annan plats att hitta en bostad. På grund av denna brist dyker upp många nya företag på svarta marknaden som tjänar mycket. Många människor drabbas av de svarta och dyra bostäderna. Man måste betala stora summor för att få möjligheten att skriva avtalet.

Den största bostadsbristen finns hos unga och lågavlönade eftersom, det finns en stor brist på de billiga bostäderna. Det är ett hot mot ekonomi. Unga får allt svårare att etablera sig på bostads- och arbetsmarknaden. Det tar längre tid innan de blir självförsörjande och tar plats i samhället. Det gör allt fler hemlösa. Hyresvärden ställer höga krav på bostadssökande och kräver en fast inkomst. Så det blir svårare att människor med socialbidrag accepteras som hyresgäster så riksdagen kan öka takten i bostadsbyggandet och betala bostadskostnaderna genom förenklade byggregler. 

Jag tycker att det här problemet måste lösas för att undvika de farliga konsekvenserna som kommer att uppstå, oavsett att det ska kostar mycket och belasta miljön att bygga nya bostäder. Tycker att lagstiftningen och staten måste hjälpa de små företagen att bygga nya lägenheter och se till att priset är lågt och att det ska passa alla som behöver flytta hemifrån. Politikerna har ett stort ansvar för att göra det möjligt att bygga tillräckligt med bostäder som fyller allas olika behov.

En pessimistisk hyresgäst 

Föregående

Språket är min väg

Nästa

10 Ideas For go now Effective Communications

3 kommentarer

  1. Christer

    Det är ett mycket aktuellt ämne och en intressant fråga du tar upp här.

  2. Gulistan

    Du har skrivit jättebra, jag hänger med.

  3. Ditt ämne är myckt viktigt eftersom antalet befolkning i Sverige ökar men husen ökar inte och det är mycket svårt sak för de som vill köpa, hyra eller bo ensam. Jag hoppas att de ökar husbyggandt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén