Vi i Samhället - Karlskoga Folkhögskola

Distansundervisning minskar spridning av covid-19

Under den här pandemin väljer flera skolor att studera på distans trots att de flesta eleverna och lärarna inte tycker om det.

Jag tycker att det inte är så lätt att studera på distans t.ex diskutera, fråga lärare eller andra och även att vi har ibland problem med tekniken men det kan vi lösa. Det är inte så stort problem om man jämför med om det kommer bli många fall av smitta om skolan håller öppet. 

    Jag tycker att just nu är det för mycket press för sjukhusen. Om många smittas, riskerar det att det inte finns några platser för alla som har svåra fall på sjukhus och det finns inte tillräckligt med sjukvårdspersonal. 

    Jag tror att eleverna inte kan koncentrera sig så bra i skolan om de är alltid rädd att de kan bli smittade av vem som helst och när som helst. Dessutom Covid-19 smittar inte bara i klassen, i skolan utan kan också öka spridningen i samhället, i landet eller i världen. 

     En del tycker att Covid-19 inte är så farlig för de unga människorna och de flesta eleverna är unga så man kan gå till skolan som vanligt. Men Covid-19 kan smitta så fort och alla kan smittas även barn, sjuka eller gamla människor. Du kan smitta dina gamla familjemedlemmar eller dina lärare. Några av dem kan bli mycket sjuka. Du skulle inte vara glad om de smittas av dig.

     Distansundervisning är ett bra alternativ under den snabba spridningen för att minska spridning och skydda folkhälsan.

Huong Tran

Föregående

Distansstudier under pandemin är bra

Nästa

Signal Up sundialbb

2 kommentarer

  1. Ali Mohair

    Hej!
    Jag håller inte med att distansstudier ett bra alternativ för att det ge många negativa resultat som ex. det minskar studieproduktion för alla eleverna, och socialt de elever som kan inte kommunicera bra med distansutbildningmetodin.

  2. Christer

    Jag håller med dig Huong, distansstudier är ett bra alternativ. Dessutom tvingas vi alla att lära oss nya saker genom att vi arbetar så mycket på distans. Vi lär oss att använda tekniken på ett produktivt sätt och ju mer vi kan desto tryggare blir vi i vårt användande av tekniken. Då kanske vi till och med kan hitta fördelar med distansstudierna som vi kan utnyttja även när vi arbetar i klassrummet i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén